Vakantiekrachten op de heftruck

Geplaatst op 11 juni 2018

De zomervakantie komt eraan. Van begin juli tot begin september draait Nederland op een lager pitje. Gaat u vakantiekrachten inhuren? Werk ze dan goed in.

Een goed begin is het halve werk. Breng vakantiekrachten op de hoogte van de spelregels en werkwijze in uw magazijn, voordat ze aan de slag gaan. Besteed hier extra aandacht aan als de vakantiekrachten de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. En huurt u jongeren in? Houdt dan rekening met de voorwaarden die hiervoor gelden, vooral als zij een hef- of magazijntruck bedienen.

Jongere op de heftruck
Een 16- of 17-jarige mag een heftruck bedienen als hij of zij over de voor iedereen voorgeschreven deskundigheid beschikt. De jongere heeft bij voorkeur een volwaardige bedieningstraining gehad. Denk er echter ook aan om voldoende toezicht te houden. Zonder goed toezicht mag een jongere geen heftruck bedienen.
Ook aan degene die het toezicht houdt, worden eisen gesteld. Toezicht is altijd maatwerk. Degene die het toezicht houdt, moet kunnen inschatten wat een jongere aankan. Ook moet hij checken of de jongere voldoende voorlichting en instructie heeft gekregen, en of dit goed is overgekomen. Verder moet hij in de buurt van de jongere blijven en kunnen ingrijpen als dit nodig is.

Bent u van plan de komende maanden vakantiekrachten in te zetten? Neem contact op met Edunoord voor een gedegen instructie van uw tijdelijke medewerkers. Bel 058-2330777.

(Bron: BWMT-nieuwsbrief)

« Naar overzicht