Telefonist / Receptionist

 • Algemeen
 • Uitgebreide omschrijving
 • Als telefonist /receptionist ben je het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Je communiceert telefonisch en mondeling met klanten en bezoekers. Om te leren dit op de juiste manier te doen kun je deelnemen aan de zeer praktijkgerichte LSSO® opleiding Telefoniste / Receptioniste.

  Voor wie?

  De opleiding is bestemd voor aankomende telefonistes/receptionistes en voor telefonistes/receptionistes die deze werkzaamheden uitvoeren zonder daarvoor specifiek te zijn opgeleid. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

  Resultaat

  Na afloop van de opleiding:

  • beschikt u over de basisvaardigheden om op een juiste manier te kunnen functioneren in de functie van Receptionist / Telefonist.
 • Als telefonist/receptionist ben je het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Je communiceert telefonisch en mondeling met klanten en bezoekers.

  Voor wie?

  De opleiding is bestemd voor aankomende telefonistes/receptionistes en voor telefonistes/receptionistes die deze werkzaamheden uitvoeren zonder daarvoor specifiek te zijn opgeleid.

  Resultaat

  Na afloop van de opleiding:

  • beschikt u over de basisvaardigheden om op een juiste manier te kunnen functioneren in de functie van Receptionist / Telefonist.

  Vooropleiding

  Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

  Programma

  De opleiding bestaat uit de volgende modulen:

  • Telefoneren
  • Toetsenbordvaardigheid
  • Tekstverwerken
  • Praktijkvaardigheden

  Kijk voor een uitgebreide inhoud bij de afzonderlijke beschrijvingen.

  Certificering

  Alle modulen worden afgesloten met een LSSO® examen. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO® erkend landelijk certificaat. De certificaten voor de 4 modulen geven recht op het LSSO® diploma Telefoniste/Receptioniste.

  Vervolgopleidingen

  Administratief medewerker, Secretaresse.

  Opleidingsduur

  De avondopleiding duurt 18 weken.

  Lesmateriaal

  Het lesmateriaal wordt tijdens de eerste bijeenkomst uitgereikt.

  Cursusplaats

  De opleiding wordt gegeven in Leeuwarden en Heerenveen.

  Bijzonderheden

  Voor Toetsenbordvaardigheid en Tekstverwerken kan onder bepaalde voorwaarden een vrijstelling worden verleend.

  Voor de module Toetsenbordvaardigheid wordt uitsluitend een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan 3 jaar geleden is behaald. Het is na overleg mogelijk een instaptoets af te leggen wanneer een diploma niet erkend is, of ouder dan 3 jaar. Bij een voldoende resutaat ontvangt de cursist een vrijstelling.

  Voor de module Tekstverwerken wordt uitsluitend een vrijstelling verleend op basis van een erkend diploma of certificaat dat minder dan 3 jaar geleden is behaald voor de door het LSSO vereiste versie van het betreffende tekstverwerkingsprogramma.

  Indien je meent voor een vrijstelling in aanmerking te komen kan daarvoor een schriftelijk verzoek worden ingediend. Hierbij moeten kopieën van diploma's, certificaten en cijferlijsten worden toegevoegd.