Herhalingscursus BHV: 25 mei

Geplaatst op 5 mei 2023

Bedrijfshulpverlening

Iedere werkgever moet voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming in het bedrijf. De werkgever wijst een of meerdere werknemers aan die de rol van zogeheten bedrijfshulpverlener (BHV’er) vervullen.

Geen vast aantal BHV’ers

In de Arbowet staat dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Maar bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal BHV’ers moet rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen.

Meer informatie hierover is te vinden in de Handreiking bedrijfshulpverlening van de Stichting van de Arbeid.

Werkgever mag zelf BHV’er zijn

In een kleine organisatie kan de werkgever zelf de BHV-taken op zich nemen. Als de werkgever afwezig is, moet wel iemand anders deze taken kunnen overnemen.

Wat kan Edunoord voor jouw betekenen?

Ben je binnen jouw bedrijf of instelling belast met bedrijfshulpverleningstaken bij calamiteiten en ongevallen? En ben je op zoek naar een goede BHV-opleiding in Friesland? Dan ben je bij Edunoord aan het juiste adres! Wij verzorgen al bijna 20 jaar BHV-cursussen. De volgende cursussen hebben wij opgenomen in ons aanbod:

Je kunt de cursussen bij ons in Heerenveen (of Leeuwarden) komen volgen op basis van open inschrijving. Maar wij verzorgen de cursussen uiteraard ook in-company. Daarbij kunnen wij de opzet en de inhoud van cursussen volledig afstemmen op de wensen van en de situatie binnen het bedrijf.

Onze cursussen worden afgesloten met een officieel theorie- en/of praktijkexamen. De examens worden door een onafhankelijk en gecertificeerd exameninstituut (NIBHV) afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvang je een landelijk diploma of certificaat.

Klik hier om je direct aan te melden voor een cursus of bel naar 058 - 233 07 77 voor het aanvragen van een offerte voor een in-company cursus.

« Naar overzicht