Investeren in kennis loont!

Geplaatst op 23 juli 2023

Voor veel organisaties geldt: kennis is kapitaal. Er zijn diverse manieren om werknemers te helpen en te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen. Een opleiding ligt vaak voor de hand en dat vraagt om een investering van de werkgever.

Waarom investeren?

  • Opleidingen aanbieden is één van de duurdere opties om werknemers te helpen zich te ontwikkelen. Waarom zou een werkgever dan toch besluiten om daarin te investeren? Er zijn diverse redenen:
  • Werknemers kunnen kennis en vaardigheden opdoen die nog niet in de organisatie aanwezig zijn en zo een nieuwe impuls geven aan de organisatie en aan collega’s.
  • Sommige werknemers pikken het snelste informatie en vaardigheden op via een gestructureerde opleiding. Dit is afhankelijk van hun persoonlijkheid en eigen leerstijl.
  • Opleidingen kunnen een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van werknemers. Zij krijgen in korte tijd veel informatie aangeboden of oefenen veelvuldig bepaalde vaardigheden.
  • Als werknemers een opleiding volgen, worden ze eerder gedwongen om écht aandacht te besteden aan de lessen en daar tijd voor vrij te maken.

Profiteren van investering door kennisdeling

Om volop van de investering in een opleiding te profiteren, kan de werkgever opperen dat de werknemer zijn opgedane kennis en vaardigheden overdraagt aan zijn collega’s. Kennisdeling zorgt dat waardevolle informatie en ervaring niet verloren gaan als iemand ontslag neemt of met pensioen gaat.

Bent u ook overtuigt van het belang van scholing, zoekt u nog een partner om uw scholingsbehoefte te concretiseren? Neem contact op met Edunoord. Wij staan u graag met raad en daad terzijde. Bel: 058-2330777.

« Naar overzicht