Basis Ondernemerschap: start 11 mei

Geplaatst op 26 maart 2023

Overweeg je om (als zzp-er) een eigen bedrijf te starten? Zelfstandig ondernemerschap blijft onverminderd populair. Nederland telde in 2019 circa 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Het gaat hierbij om personen waarvoor een werkkring als zelfstandige de hoofdbaan is. Van de zzp-ers slaagt 40% uiteindelijk niet met hun ondrnemeing. Een gebrekkige voorbereiding is veelal de belangrijkste oorzaak.

De opleiding Basiskennis Ondernemerschap is  een goede voorbereiding op het ondernemerschap. Je raakt bekend met de basisbegrippen op het gebied van marketing (bijvoorbeeld marktvormen, reclame, prijs en plaats), personeel & organisatie (bijvoorbeeld arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, plichten werkgever/werknemer) en bedrijfsadministratie (bijvoorbeeld ondernemingsvormen, fiscale bepalingen, factuur en begroting).

Ga jij aan de slag als zelfstandig ondernemer? Of ben je recent gestart met een eigen bedrijf? Neem dan ter voorbereiding of voor een betere onderbouwing van de bedrijfsvoering deel aan de opleiding Basiskennis Ondernemerschap!

« Naar overzicht