De 5 voordelen van een Associatie-examen

Geplaatst op 23 juli 2023

Sluit je studie af met een Associatie examen en bemachtig een door werkgevers als waardevol en waardevast erkend diploma. Wij hebben voor je de 5 voordelen van een Associatie-examen op een rijtje gezet.

1. Onafhankelijke examinering
De opleider verzorgt het onderwijs, de Associatie examineert. Zo wordt de uitkomst van het examen onafhankelijk vastgesteld. Daardoor weten werkgevers zeker dat iemand over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Jij doet jouw rijexamen immers ook niet bij de rijschool waar u de rijlessen heeft gevolgd.

2. Betrokkenheid bedrijfsleven
Het bedrijfsleven is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Associatie-examenprogramma's en de Associatie-examens. Na succesvolle afronding van een Associatie-examen staat dus als een paal boven water dat je beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden in jouw vakgebied.

3. Landelijk erkend
Ruim 200 opleidingsinstituten leiden op voor één of meerdere Associatiediploma's. Met een Associatie-examen ben je verzekerd van een erkend diploma; iedere examenkandidaat van de Associatie springt immers over dezelfde 'examenlat'.

4. Expert in Examinering
Examinering is een vak apart en die expertise is lang niet overal aanwezig. De Associatie is dé expert op het gebied van beroepsgerichte examinering. Of het nu kennis-, vaardigheids- of praktijkexamens zijn, digitaal of op papier, de examens van de Associatie meten wat ze moeten meten.

5. Flexibel & transparant
Alles rondom uw Associatie-examen kun je eenvoudig regelen op www.associatie.nl. Je kunt op iedere werkdag een Associatie-examen afleggen op een van de vele gecertificeerde examenlocaties. Bovendien kun je eenvoudig inzicht krijgen in de beoordeling van jouw examenwerk en – waar nodig – een bezwaar indienen. 

 

« Naar overzicht