UWV kansberoep: Salarisadministrateur

Geplaatst op 27 februari 2023

De loonadministratie, typisch zo’n vak waarin altijd werk te vinden is. Een interessant vak vol dynamiek, waar met grote regelmaat wijzigingen plaatsvinden. Niet alleen in personeelsbestanden of salarisgebouwen, maar ook in wet- en regelgeving. Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. En die vakmensen zijn niet gemakkelijk te vinden zo blijkt. In het jaarlijkse overzicht van kansrijke beroepen van UWV over 2022 wordt de salarisadministrateur vermeld als een beroep met zeer goede baankansen.

Wat doet een salarisadministrateur?

Kortgezegd verzorg je als salarisadministrateur zelfstandig de salarisadministratie van de organisatie waar je in dienst is. Het kan ook zijn dat je de salarisadministratie doet van meerdere organisaties werkend vanuit een (salaris)administratie kantoor, boekhoud-, of accountantskantoor. Als salarisadministrateur moet je altijd alert zijn om fouten in de uitbetalingen te voorkomen. Een baan dus met grote verantwoordelijkheid, want dankzij jou kunnen de lonen, belastingen en afdrachten op tijd worden overgemaakt.

(Om)scholen tot salarisadministrateur?

De diploma’s uit de loonlijn van de Associatie voor Examinering bestrijken alle disciplines in de loonadministratie en klimmen op van basisniveau tot de hoogste professionele norm. Dus van Basiskennis Loonadministratie (BKL®) tot de Vakopleiding Payroll Services (VPS®). Op onze website vind je meer informatie over deze opleidingen.

STAP-budget

De opleidingen BKL, MPZ, PDL en VPS komen tevens in aanmerking voor het STAP-budget.

Meer weten? Inschrijven?

Wil je meer weten over deze opleidingen? Kijk dan op onze website of neem telefonisch contact met ons op: (058) 233 07 77. Je kunt je natuurlijk ook direct inschrijven.

« Naar overzicht