Vakopleiding Payroll Services (VPS)

 • Algemeen
 • Uitgebreide omschrijving
 • Ben je werkzaam als salaris- en/of personeelsadministrateur? Heb je ruime ervaring op het gebied van arbeid en beloning en wil je graag verder werken aan je professionele ontwikkeling? De opleiding Associatie Praktijkdiploma Vakopleiding Payroll Services (VPS) verstrekt je gevorderde kennis op het terrein van de loonadministratie met het accent op fiscaliteiten, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Daarnaast komen ook disciplines als HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering aan de orde. En ook werk je aan je communicatieve vaardigheden. Met het Associatie Praktijkdiploma Vakopleiding Payroll Services (VPS) in je bagage kun je adviseren over flexibele arbeidsvoorwaarden en fungeer je als spil tussen de HR-afdeling, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Kortom, een brede opleiding voor de allround payroll professional!

  Voor wie?

  De opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is als salaris- en/of personeelsadministrateur en voor functionarissen die zich graag verder willen ontwikkelen in professionele zin.

  Resultaat

  Na afloop van de opleiding:

  • heb je je kennis op het gebied van loonadministratie verdiept en verbreed.
  • kun je sociale en fiscale wetgeving op een juiste wijze interpreteren en toepassen in een organisatie.
 • Ben je werkzaam als salaris- en/of personeelsadministrateur? Heb je ruime ervaring op het gebied van arbeid en beloning en wil je graag verder werken aan je professionele ontwikkeling? De opleiding voor het diploma Vakopleiding Payroll Services (VPS) van de Associatie voor Praktijkexamens verstrekt je gevorderde kennis op het terrein van de loonadministratie met het accent op fiscaliteiten, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Daarnaast komen ook disciplines als HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering aan de orde. En ook werk je aan je communicatieve vaardigheden. Met het Associatie Praktijkdiploma Vakopleiding Payroll Services (VPS) in je bagage kun je adviseren over flexibele arbeidsvoorwaarden en fungeer je als spil tussen de HR-afdeling, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Kortom, een brede opleiding voor de allround payroll professional!

  Voor wie?

  De opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaam is als salaris- en/of personeelsadministrateur en voor functionarissen die zich graag verder willen ontwikkelen in professionele zin.

  Resultaat

  Na afloop van de opleiding:

  • heb je je kennis op het gebied van loonadministratie verdiept en verbreed.
  • kun je sociale en fiscale wetgeving op een juiste wijze interpreteren en toepassen in een organisatie.

  Toelatingseisen

  Howel er geen specifieke vooropleiding is vereist en er geen toelatingseisen zijn, bent u bij voorkeur in het bezit van het:

  • het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), afgegeven door de Nederlandse Associatie voor Examinering
  • of het Praktijkdiploma Salarisadministratie van de Stichting Praktijkdiploma Salarisadministratie

  Programma

  De opleiding bestaat uit 4 modules:

  • Loonheffingen (niveau 5)
    - loonaangiften
    - regelgeving
    - loonheffingen
    - werkkostenregeling
    - premies
    - inkomstenbelasting.
    
  • Arbeidsrecht- en Sociale Zekerheid (niveau 5)
    - arbeidsrecht
    - arbeidsovereenkomsten
    - cao
    - sociale zekerheid
    - arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.Loonbelasting
    
  • Personeel & Organisatie (niveau 5)
    - Motiveren van medewerkers
    - Beloningssystemen
    - Organisatiedoelen en personeelsbeleid
    
  • Communicatie (niveau 5)
    - Effectief communiceren
    - Gespreksvoering
    - Gespreksvormen
    - Omgaan met conflicten

  Certificering

  U legt per module een examen af. De examens zijn online en worden gedurende het gehele jaar afgenomen. U kunt in principe iedere week examen doen in het toetscentrum in Leeuwarden

  De geldigheidstermijn van de certificaten Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid is 4 jaar. Wilt u het Associatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) behalen? Houdt u dan de geldigheidsduur goed in de gaten. 

  Vervolgopleidingen

  • Vakopleiding Payroll Services IV (VPS4)
  • Compensation & Benefits Consultant (CBC)

  Opleidingsduur

  De opleiding duurt 34 avonden, verspreid over een periode van circa 14 maanden. U moet rekening houden met ongeveer 6-8 uur zelfstudie per lesbijeenkomst.

  Lesmateriaal

  Het lesmateriaal wordt op de eerste lesavond uitgereikt.

  Cursusplaats

  De opleiding wordt gegeven in het opleidingscentrum van Edunoord in Heerenveen en/of Leeuwarden.