Vanaf 7 april afname examens mogelijk

Geplaatst op 30 maart 2020

 

Vanwege de maatregelen vanuit de overheid i.v.m. C0VID-19 konden helaas vanaf medio maart geen examens meer worden afgenomen. Ondertussen hebben wij er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de examinering  weer opgestart kan worden. Op dinsdag 7 april zijn wij weer gestart met het afnemen van examens, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Hoe wordt de examenafname weer opgestart?

De testlocaties zullen (voorlopig) op halve capaciteit draaien, dat betekent dat er altijd een lege werkplek zit tussen twee kandidaten. Het gevolg hiervan is dat niet alle geboekte examens door kunnen gaan. Wij begrijpen dat het belangrijk voor je is om zo snel mogelijk weer examen te kunnen doen. Uiteraard doen wij ons best hiervoor. Op dit moment gaat veiligheid echter boven alles.

Is examen doen op locatie wel toegestaan?

We kunnen ons voorstellen dat doorgang van examens wellicht vragen bij je oproept. Is dit geen groepsbijeenkomst? Mag dit wel vanuit de overheid? Wij kunnen je verzekeren dat het doen van examen buiten het samenscholingsverbod valt, met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen die nu gelden. Dit is ook afgestemd met politie en handhaving.

Extra regels

Het test center reglement is in dat kader aangescherpt met een aan aantal extra regels om een veilige afname van de examens te kunnen garanderen. Hier kun je het volledige aangepaste Test Center reglement lezen. Dit reglement zal gelden tot 1 juni.

 

 

« Naar overzicht