Wijzigingen STAP-budget

Geplaatst op 23 juli 2023

Maandag 3 juli was de laatste mogelijkheid om voor een cursus of opleiding van Edunoord en Röben STAP-budget aan te vragen. De overheid is voornemens de regeling te beëindigen en vanaf september is  het alleen nog maar mogelijk STAP-budget aan te vragen voor door het ministerie van OCW-erkende scholingen aangeboden door OCW-erkende opleiders.

Onder OCW-erkende opleidingen in het mbo vallen de opleidingen waarvoor een diploma-erkenning is afgegeven door het ministerie van OCW, de keuzedelen en de onderdelen van mbo-opleidingen die leiden tot een certificaat. Daarnaast kunnen in het kader van STAP ook andere onderdelen van mbo-opleidingen voor STAP in aanmerking worden gebracht. Onder erkende opleidingen in het hoger onderwijs vallen de opleidingen die zijn geaccrediteerd door de NVAO (AD’s, bachelors en masters). In het kader van STAP kunnen ook onderdelen van deze geaccrediteerde opleidingen voor STAP in aanmerking worden gebracht.

Voor de door Röben aanboden opleidingen als Praktijkdiploma Boekhouden, Moderne Bedrijfsadministratie, Praktijkdiploma Loonadministratie en Vakopleiding Payroll Services kan dan geen STAP-budget meer worden aangevraagd.

 

 

« Naar overzicht